Het Land van de Biesbosch.
 
Vlees van biologische runderen Vlees van biologische runderen Vlees van biologische runderen Vlees van biologische runderen
- Het ras
- Vlees van biologische runderen
 


De koeien hebben op de Koekoek alle ruimte en zijn veel buiten, waardoor zij natuurlijk (kudde)gedrag kunnen vertonen. De kalveren worden in de zomer in het vrije veld geboren en blijven in de kudde. Alleen in de wintermaanden staan de koeien meestal in de potstal, waarin ze zich vrij kunnen bewegen. De koeien lopen door elkaar heen of liggen op een dikke laag stro.

Ondernemen met oog voor de Natuur

Op het domein van de Koekoek worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en/of kunstmest gebruikt. Het vee wordt gevoed met alleen het biologische gras en de biologische gewassen van ons eigen land en dit voer is -voor ons vanzelfsprekend- vrij van van toevoegingen. Antibiotica wordt nooit preventief gebruikt, maar hoogstens als geneesmiddel door de dierenarts. Gelukkig is dit zelden nodig; het afgelopen jaar zelfs helemaal niet. De koeien voor de slacht zijn natuurlijk geheel vrij van antibiotica. Dit alles wordt door middel van inspectie en certificatie gecontroleerd door de biologische controle organisatie SKAL.

de Koekoek - Natuurlijk Weide- en Akkerdomein.
Buitendijk 1, 4924 EG  Drimmelen, Telefoon 0162 - 68 65 58, E-mail angus@dekoekoekdrimmelen.nl